jueves, 20 de agosto de 2015

Un hombre fallece al caer de una grúa junto a estación de ADIF de Burriana

Un hombre de 44 años ha fallecido esta madrugada al caer de una grúa junto a la estación de ADIF de Burriana-Alquerías del Niño Perdido (Castellón), según han informado fuentes del Centro de Emergencia.

El accidente se ha producido sobre la una de la madrugada, cuando, al parecer, el trabajador ha sufrido un desvanecimiento y al caer de la grúa se ha golpeado en la cabeza. Al ver que se quedaba sin aire, un compañero ha avisado a Emergencias y se ha trasladado al lugar una ambulancia del Servicio de Atención Médica Urgente (SAMU) y el médico del centro de salud, y, aunque en un primer momento han conseguido reanimarlo, finalmente ha fallecido.

Según las fuentes, a consecuencia del impacto el trabajador ha sufrido un traumatismo craneoencefálico "con heridas incompatibles con la vida".

Las mismas fuentes no han podido precisar si la grúa desde donde ha caído el hombre realizaba trabajos para la estación ferroviaria o para una empresa privada.


 
Comunicado de CGT Castelló sobre la muerte del trabajador:

Mor un obrer en caure d'una grua en l'estació de tren de Burriana


ACCIDENT LABORAL, TERRORISME PATRONAL!

Un nou accident laboral acaba amb la vida d'un treballador. CGT Castelló lamenta molt la mort d'un company, un obrer de 44 anys, que ahir, dimecres 19 d'agost va patir un accident laboral al sofrir una caiguda mortal mentre treballava en els treballs d'adequació de l'estació de Burriana i adaptació al tercer rail. Des de CGT lamentem la seva mort i ens solidaritzem amb la seva família i la resta de companys/es.

Es evident que aquests accidents es podrien evitar amb una aposta ferma per la prevenció i seguretat en el treball, ampliant els mitjans de protecció a l'hora de realitzar tots els treballs de muntatge i desmuntatge mecànic i industrial i treball a grans altures. I aquesta qüestió es competència total de la part empresarial, que no te que reduir despeses en mantindré la prevenció en el treball, com arnesos, punts de fixació. Aquest accident laboral suma una víctima més a la llarga llista de membres de la classe obrera que perden la vida en el seu lloc de treball, que durant 2014 un total de 482.578 treballadores i treballadors van patir accidents amb baixa laboral i 454 van perdre la vida en ells., segons xifres oficials. situació que ens porta a CGT a reflexionar que la prevenció i la seguretat en el treball es vital per evitar accidents, incidents i fins i tot, morts com la que avui lamentem.

Fa ja massa anys que, a conseqüència de les condicions de treball en les que es troba sotmesa la nostra classe treballadora, que no sols és explotada sinó que arriba a perdre la vida en ares a l'extracció de plusvàlua per part de la patronal, estem patint precarietat i misèria, tant econòmica com de prevenció i condicions laborals, ja es hora de reaccionar i parar aquesta injustícia.

Segons les poques i últimes informacions rellevades davant aquest lamentable fet, a causa de l'opacitat amb la qual estan tractant aquest nou cas de terrorisme empresarial, marquen l'hora del succés a la 1:00 h. de la matinada a causa de l'esvaïment del treballador, possiblement fruit de les interminables jornades laborals a les quals cal sumar-los les fortes temperatures d'agost, explotació i negligències, ja que com tot accident laboral es podria haver evitat havent d'haver-hi estat fix a la grua de gran altura amb un arnés, EPIS que en moltes ocasions no són facilitats per l'empresa per a estalviar costos i seguir augmentant els beneficis a costa de les vides de la classe obrera

Casos terribles com el d'ahir en la estació de Burriana, assenyalen als explotadors com a responsables de la sinistralitat laboral i mostren d'on venen els beneficis empresarials i com es fan les grans fortunes d'empresaris.

Ni una mort més en el lloc de treball! Ja n'hi ha prou de explotació laboral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario